Rekap Draf Besbol Major League, Baltimore Orioles Pilih Jackson Holliday dalam Pilihan Pusingan Pertama
toto

Rekap Draf Besbol Major League, Baltimore Orioles Pilih Jackson Holliday dalam Pilihan Pusingan Pertama

Seperti bapa, seperti anak lelaki, Draf MLB 2022 mempunyai banyak keturunan kerana nama-nama terkenal berselerak di papan draf. Dari Jones hingga Crawford, senarai nama yang disematkan bintang membawa banyak perhatian pengeluaran toto macau kepada Draf MLB apabila Baltimore Orioles memegang pilihan pertama.

Hanya seminggu sebelum draf Druw Jones, anak kepada Andruw, menjadi pilihan nombor satu di -145, tetapi apabila draf itu muncul, ia berubah secara drastik apabila Termarr Johnson melonjakkan peluang dan menjadi kegemaran besar pada -300 sebelum draf bermula, dengan pembuat kemungkinan mempunyai pemukul berbakat sebagai yang pertama secara keseluruhan.

Tetapi apabila draf bermula, semua ramalan telah dibuang ke luar tingkap ketika pilihan pertama dibuat. Berikut ialah pilihan yang ketara daripada Draf MLB.

Baltimore Orioles – Jackson Holliday – SS
Dengan pilihan keseluruhan pertama, Baltimore Orioles memilih sekolah menengah sekolah menengah Jackson Holliday dari Stillwater, Okla.

Nama Holliday terkenal dalam kalangan besbol kerana bapanya, Matt, adalah bintang liga yang besar. Holliday menjadi pilihan keseluruhan ketiga pertama dalam sejarah Orioles di belakang Ben McDonald (1989) dan Adley Rutschman (2019). Holliday juga menyertai Ken Griffey Jr. sebagai satu-satunya anak lelaki bekas liga utama yang mendapat tempat pertama secara keseluruhan.

Arizona Diamondbacks – Druw Jones – OF
Dengan pilihan keseluruhan kedua Arizona Diamondbacks mengambil anak lelaki All-Star Andruw Jones lima kali dengan memilih Druw Jones. Pada tahun seniornya di Sekolah Menengah Wesleyan Georgia, Jones mencapai .445 dengan 16 larian di rumah dan 14 pangkalan yang dicuri dalam 38 perlawanan sebelum dinamakan sebagai pemain terbaik Georgia.

Texas Rangers – Kumar Rocker – P
Dengan pilihan ketiga, Texas Rangers mengambil Kumar Rocker, anak kepada Grafik SGP College Football Hall-of-Famer Tracy Rocker, Jurulatih Barisan Pertahanan Philadelphia Eagles sekarang.

Kumar menduduki tempat ke-10 dalam draf 2021, tetapi apabila Mets memutuskan untuk tidak menawarkan sebarang bonus tandatangan kepadanya, dia memilih untuk tidak menandatangani dan kembali ke draf tahun ini.

Pittsburgh Pirates – Tremarr Johnson – SS
Pada pilihan nombor tiga, Pittsburgh Pirates memilih hentian pendek Tremarr Johnson yang pada -300 adalah pilihan yang pasti untuk mendahului keseluruhan datang malam draf. Johnson, yang pada ketinggian 5-kaki-10, dianggap sebagai pemukul terbaik dalam draf. Pada musim panas 2021, dia mencapai 24 larian rumah dalam dua pusingan di All-Star High School Home Run Derby.

Warganegara Washington – Elijah Green – OF
Green ialah anak kepada bekas NFL Pro Bowler Eric Green. Green muda yang sudah 6-kaki-2 dan 225 lbs., mencapai .462 dengan sembilan larian rumah, 32 RBI dan 40 larian menjaringkan gol dalam 25 perlawanan di IMG Academy di Florida.

Philadelphia Philles – Justin Crawford – OF
Pada pilihan 17, Philadelphia Phillies memilih anak kepada ketua pangkalan curi 4 kali Liga Amerika, Carl Crawford. Bermain di Sekolah Tinggi Bishop Gorman di Result Sydney, Justin mencecah .503 dengan lima larian rumah, 20 pangkalan curi dan 60 larian dijaringkan.

Garis keturunan adalah tema biasa dalam draf tahun ini, dan cari aliran untuk diteruskan dalam draf akan datang. Satu lagi Holliday akan datang juga, kerana adik Jackson, Ethan adalah salah seorang pemain persediaan terbaik untuk draf 2025.